|
Lommerhuizen heeft voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Heeft u een andere vraag, die hier niet aan bod is gekomen? Neemt u dan contact met ons op! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 033 465 69 25 of via email op info@lommerhuizen.nl.
Wat doet Lommerhuizen precies? Met Lommerhuizen kunt u de overwaarde van uw woning verzilveren, terwijl u in uw eigen huis kunt blijven wonen.
Hoe werkt het? Lommerhuizen koopt de woning en verhuurt deze direct aan u terug. U krijgt uw overwaarde uitgekeerd, terwijl u blijft wonen in uw eigen huis. Omdat u een gedeelte van de huur direct vooruitbetaalt, betaalt u niet de volledige huur per maand en zorgt dit voor lagere woonlasten. Tevens geeft dit de zekerheid dat u voor de vooruitbetaalde huurperiode gegarandeerd in uw woning kunt blijven wonen. Na aftrek van uw resterende hypotheekschuld, de eenmalige kosten voor verkoop van de woning en de vooruitbetaalde huur, wordt het restant direct aan u uitgekeerd. Lommerhuizen neemt de zorg voor het beheer en (groot) onderhoud op zich. Na verloop van de huurperiode kunt u ervoor kiezen door te huren, de woning terug te kopen of te laten verkopen aan derden. Door de woning terug te kopen of te laten verkopen, komt het restant van de gerealiseerde overwaarde vrij en wordt dit aan u uitgekeerd. Dit betekent dat u dus het recht op uitkeer van de opgebouwde overwaarde behoudt.
Voor wie is het geschikt? Lommerhuizen is geschikt voor iedereen die een overwaarde heeft en hiervan wil genieten. Of u nu in een scheiding zit en u uw ex-partner wilt uitkopen, of dat u met pensioen bent en u wilt graag wat extra geld om aan uw kinderen te schenken. Misschien wilt u juist wat extra geld om uw inkomen aan te vullen. Kortom, Lommerhuizen is voor iedereen die zijn overwaarde uitgekeerd wilt krijgen.
Welk addertje heeft Lommerhuizen? Aan verborgen 'addertjes onder het gras' doen wij niet. Lommerhuizen streeft ernaar een transparant en open product te zijn. Wij laten u precies zien hoe het werkt, wat het u kost en wat het u oplevert. Met Lommerhuizen verzilvert u de waarde van uw woning en 'eet' u uw huis op.
Wanneer kom ik in aanmerking? Om in aanmerking te komen voor de diensten van Lommerhuizen, moet u een overwaarde hebben van ongeveer 30%. Wanneer dit percentage lager is, moet u in het bezit zijn van een spaarpolis of -hypotheek. • Lommerhuizen werkt met mensen die een woning bezitten van ongeveer € 200.000 tot € 1.000.000 euro. Boven dit bedrag is op aanvraag. • De grond waarop de woning staat mag geen zakelijk recht gevestigd zijn, zoals bijvoorbeeld erfpacht. • Monumentale panden hebben uiteraard speciale eisen, dit moet per woning bekeken worden.
Hoeveel geld krijg ik uitgekeerd? Lommerhuizen koopt de woning tot maximaal 90% van de taxatiewaarde. Omdat Lommerhuizen maatwerk is, dient elke berekening afgestemd te worden op uw wensen en mogelijkheden.
Hoe is de huur berekend? De huur is gebaseerd op de investering van de woning (= de aankoopwaarde), die Lommerhuizen doet. Samen met u bekijken we hoe hoog of hoe laag de aankoopwaarde gezet wordt. Hoe hoger de aankoopwaarde, des te meer u uitgekeerd krijgt. En hoe lager de aankoopwaarde, des te lager uw huur wordt. Dit is dus afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Graag bekijken we dit samen met u.
Wat voor kosten zitten er aan verbonden? Aan deze constructie zitten eenmalige kosten voor verkoop van de woning verbonden. Deze bevatten onder andere de overdrachtsbelasting en notariële kosten. Daarnaast zitten de afsluit- en administratiekosten van Lommerhuizen ook hierin verwerkt. Deze eenmalige kosten worden direct verrekend met de overwaarde, dus deze kosten worden niet van uw bankrekening afgeschreven. Om zoveel mogelijk uit te keren aan u, betaalt Lommerhuizen de helft van de eenmalige kosten bij aanvang mee. Deze kosten worden bij uitkeer van de gerealiseerde overwaarde in de vorm van het Vast Honorarium Lommerhuizen verrekend.
Kan ik halverwege het contract ook besluiten om de huurovereenkomst te verbreken? Dit is mogelijk. Het restant van de vooruitbetaalde huur wordt aan u terug betaald, na aftrek van de door u ontvangen huurkorting (de hoogte van deze korting is afhankelijk van uw overeenkomst). Doordat de woning eerder verkocht wordt dan afgesproken, zal het door u ontvangen restant van de gerealiseerde overwaarde van dat moment hoogstwaarschijnlijk lager bedragen dan voorheen afgesproken.
Wat gebeurt er als tijdens de huurovereenkomst mijn partner of ik komen te overlijden? Wanneer dit gebeurt blijft de langstlevende in de woning wonen. Er verandert niets aan het huurcontract. Wanneer u beiden komt te overlijden, hebben de erfgenamen 3 maanden de tijd om te bepalen of het huurcontract voortgezet gaat worden, of dat de woning verkocht gaat worden. Wanneer de woning verkocht wordt, wordt het restant van de vooruitbetaalde huur weer terug betaald aan de erfgenamen, inclusief het restant van de gerealiseerde overwaarde.
Wat gebeurt er aan het eind van de huurperiode? Er zijn drie opties voor u aan het eind van de periode. • U kunt ervoor kiezen om de woning te laten verkopen aan derden. Dit betekent dat u gaat verhuizen en het restant van de gerealiseerde overwaarde zult ontvangen. • U kunt er ook voor kiezen om de woning terug te kopen. Ook dan ontvangt u het restant van de gerealiseerde overwaarde, wat dus kan betekenen dat u uw woning voor hetzelfde bedrag als u de woning heeft verkocht aan Lommerhuizen, of misschien wel goedkoper kunt terug kopen. • U kunt ook besluiten de woning door te huren. De vooruitbetaalde huurperiode is dus verlopen en u gaat de volledig maandelijkse huur betalen.
Wat is het restant van de gerealiseerde overwaarde? De gerealiseerde overwaarde is de overwaarde die de woning vanaf aanvang van de huurperiode tot het eind van de huurperiode heeft opgebouwd. Dus de waardeontwikkeling van de woning die plaatsvindt in de tussenliggende periode.
Ben ik verplicht een maandelijkse eigen bijdrage te betalen? Dat is afhankelijk van uw situatie. In sommige gevallen is het interessanter voor u om nog een maandelijkse eigen bijdrage te leveren, want op deze manier blijft u gewend aan een maandelijkse betalingsverplichting, voor wanneer u de woning terug wilt kopen. Plus u kunt op deze manier de duur van de huurperiode verlengen en / of de uitkeer van het vrij besteedbaar vermogen vergroten. Maar in andere gevallen is het wellicht interessanter om geen eigen bijdrage meer te leveren. Dit betekent dat u geen woonkosten meer heeft, want de hypotheek is afgelost en de huur voor de gehele afgesproken huurperiode is vooruitbetaald. Maar dit is uiteraard iets om tijdens een afspraak samen te bespreken wat in uw situatie het meest ideaal is.
|
|